Verdens smukkeste storby Cape Town

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

I det sydvestlige del af Sydafrika ligger Vest-Kapprovinsen, som udgør et areal på omtrent 129.462 km2. Hovedbyen i provinsen er Cape Town (Kapstaden), som tilmed er Sydafrikas andenstørste by. Byen har flere år på bagen og er grundt tilbage i 1652 af nederlandske kolonister. Her fungerede byen som en vigtig handelsstation og forbindelse i kolonitiden for sejlruten til Indien og Indonesien. I 1840 afslog Nederland området til briterne, som ligeledes var interesseret i den vigtige handelsby.

Byen kan stort set tilbyde alt hvad man kunne ønske sig. Her er shopping, natur, cykel- og vandreture, havet, masser af kultur og seværdigheder. Hvis man tilbringer nogle dage i byen og ønsker af forkæle sine sanser vil en tur på markedet være et godt bud. Her findes et utal af forskellige markederne, hvor man kan finde alt fra mad og drikker, til souvenirer i lange baner. Er man til smagsoplevelser kan en tur på Hout Bay Market og Farmers Market anbefales. Her findes street food, men også friske råvarer, hvor landmænd eksempelvis kommer ind og sælger af deres grønsager. På Watershed og Greenmarket Square finder man alt fra klassiske afrikanske souvenirs til mere kvalitets produkter.

Byggestilen og husene i Cape Town er desuden også værd at bemærke. Her får man et godt billede af, hvilken multikulturel by Cape Town af samt et indblik i, de forskellige kolonister, som har haft hjemsted her. I bydel Bo-Kaap ser man farvestålende hus i alle tænkelige farver. Oprindeligt husede stedet her flest personer fra Asien, specielt fra Malaysia, Indonesien og Filippinerne, hvorfor det også er kendt som malajkvarteret.

Derudover kan man rundt omkring i byen finde bygninger, som kendertegner den britiske kolonitid, men også områdets helt egen stil, som benævnes cape dutsch stilen.

Er man i Cape Town kan man næsten heller ikke komme uden om Robben Island. Fængslet er netop kendt for at det var her Nelson Mandela, den tidligere sydafrikanske præsident afsonede langt de fleste år bag tremmer. Øen, som er beliggende 12 kilometer ude for byen, betyder oprindelige sæløen på hollandsk. På et besøg på Robben Island kan man blandt andet opleve Nelson Mandelas celle og få et indblik i fangernes liv dengang, da tidligere fangere viser rundt i fængselet og fortæller deres historie. I dag er øen en af de største turristattraktion i byen.

Cape Town ligger helt ude til kysten og har et stort havneområde. Her kan man få et indblik i, hvordan havne har været en vigtigt brik for byen igennem flere århundrede. Derudover ser man også det moderne pust, idet her findes store og luksuøse yacht klubber og lystbådshavne rundt omkring. Selvom Cape Town ikke ligefrem ligger op til den store badeferie findes her stadig flere fine strande. Nogle af de mest besøgte er Camps Bay og Cliftton, som ligger ca. 10 km vest for byen. Området ved Camps Bay har flere forskellige strande, hvor der desuden er mulighed for dykning, picnic eller surfing.

Dermed må man sige, at en rejse til Cape Town har meget at byde på, og en ting er sikkert, at tiden helt sikkert nok skal flyve af sted, når man besøger denne fascinerende og smukke by.