Vælg den bedste mobil til rejsen

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Hvis du er, som vi danskere er flest, så er din smartphone dit primære kamera. Det er ikke så forfærdelig mange år siden, at alle have et digitalkamera med ud og rejse. Tiderne er dog skiftet og det samme er kvaliteten i de kameraer, som moderne smartphones er udstyret med. Det betyder også, at en ny smartphone ofte tager mindst lige så gode billeder som et digital kamera i lommestørrelsen. Det er dog langt fra helt ligegyldigt hvilken telefon du vælger, hvis du leder efter den perfekte rejseledsager til lommen.

Samsung vs. iPhone

For mange vil valget stå mellem enten Samsung eller Apple, når de skal vælge en ny smartphone. Det er da også det åbenlyse, da det er dem der ligger i langt de fleste lommer på os danskere. Begge producenter laver modeller i den absolutte topklasse, og er derfor også solide valg, men der er også kinesiske Huawei, der efter en del år i skyggen, virkelig har vundet frem og er blevet populær hos os danskere, hvilket ikke mindst skyldes prissætningen, der er væsentlig lavere på mange af deres modeller i forhold til Samsung og især Apple.

Hvad skal du kigge efter?

Hvis du står overfor at skulle købe en ny smartphone, og samtidig skal ud og rejse, er der nogle ting du især bør holde øje med. En af de ting der volder mange problemer med mange smartphones er batteritiden. Er man i nærheden af strøm, er det naturligvis ikke det store problem, men skal man være væk fra elektricitet i dagevis, er det rart at have en telefon, der ikke er løbet tør efter en halv dag. Her er Huawei blandt de førende, men i alle tilfælde kan problemet relativt nemt afhjælpes med en powerbank.

Som nævnt indledningsvist så er vores smartphones også vores primære kamera. Det er meget tænkeligt at du har et større og bedre kamera med til de “store” billeder, men telefonen er den der hele tiden lige er ved hånden. Det er derfor vigtigt at vælge en model, der har et godt kamera, og her er du rimeligvis på den sikre side, uanset hvilken af de tre producenter du vælger, hvis du ellers tager en af topmodellerne.

Endelig er der også kapaciteten. For der er stor forskel på 32, 64 og 256 GB, hvis man først begynder at tage flere tusinde billeder og har musik og film liggende på. Vælg modeller der har så meget hukommelse som muligt. Huawei og Samsung har den klare fordel, at man kan udskifte hukommelseskortet og dermed få mere lagringsplads. Omvendt hvis man vælger en iPhone med 256 GB, kommer man nok heller aldrig til at mangle plads.