Tag på storbyferie i Rom

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Rom er det perfekte sted til en lille storbyferie. Her er masser af oplevelser at hente, spændende kulturhistorie og fantastisk mad.  Dog kan det være lidt af en udfordring at komme rundt i byen i bil. I Rom er man ikke bange for at bruge hornet, og trafikpropper er en del af dagligdagen. Derfor anbefales det at tage offentlig transport, så vidt muligt, eller endnu bedre – leje en cykel. Man kan sagtens opleve Rom på cykel, og det er ofte den mest fleksible løsning. Du kan cykle langs Tiberen på de smukke ruter, og dermed undgå trafikken.

Top 3 seværdigheder

Du kan ikke forlade Rom uden at have oplevet disse 3 seværdigheder – Colosseum, Forum Romanum og Vatikanet. Colosseum er den arena, hvor gladiatorkampene foregik for omkring 2000 år siden. Kejseren afholdte store gladiatorkonkurrencer, hvor slaver, tyve og eksotiske dyr kæmpede til døden for at fejre kejseren og Romerrigets storhedstid. Forum Romanum er det antikke Roms forum. Gennem 1000 år var det centrum for politiske, juridiske, religiøse, kommercielle og sociale anliggender i Rom. Forum Romanum er i den grad et besøg værd. Og selvfølgelig skal du også en tur forbi Vatikanet. I Vatikanet ligger pavens bolig, det Apostolske palads. Her findes biblioteket, kunstmuseet med verdens største kunstsamling og ikke mindst Det Sixtinske Kapel. Generelt er der seværdigheder for enhver, da Rom rummer både kulturhistorie og antikken, og samtidig emmer byen af en moderne vibe i form af mode, shopping, restauranter og natteliv.

Nyd Roms madmekka og natteliv

Rom har alt, hvad hjertet kan begære inden for italiensk gastronomi. Du kan få lækre autentiske pizzaer på ethvert gadehjørne, og du kan mæske dig i pastaretter for enhver smag. Hvis du vil prøve et alternativt madsted, så besøg Eataly. Det er et madmarked udover alle grænser. Bygningen er en tidligere lufthavnsterminal, som nu rummer 14 forskellige spisesteder. Derudover er der en masse specialafdelinger fordelt på fire etager, samt en stor afdeling med alverdens kogebøger og kogegrej. Derefter har du måske brug for at slå dig løs med en lille drink på en bar i Rom. Dette er der også rig mulighed for, men man skal bare være opmærksom på, at de har en lidt anden alkoholkultur i den katolske by. Romerne mødes til apertivo omkring kl. 19.30, hvorefter de fortsætter på restaurant. Det er ikke nødvendigvis alkoholiske drinks de får i byen. Efter kl. 23 kan man tage til fest i bydelen Testaccio, hvor man finder alt fra pianobarer til diskoteker.

Rom har alle ingredienserne til en fantastisk storbyferie i rom!