Nyd enestående Island i fællesskab med andre

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Island byder på en ferieoplevelse udover det sædvanlige. Her kan du og de andre medrejsende opleve et moderne land, der dog på ingen måde har glemt sine rødder i naturen – tværtimod. Her kan I opleve den meget karakteristiske islandske kultur og natur på egen krop og sjæl. Samtidig kan I knytte stærke bånd over de uforglemmelige minder, som landet har at tilbyde.

 

Ét land – mange muligheder

Island byder på et væld af forskellige udflugtsmuligheder, da landet har en utroligt varieret natur. Alt efter hvor du befinder dig på Island, kan du opleve de velkendte gletsjere af is, de udspyende gejsere og de massive vulkaner. Du kan også besøge de mange kilder, laguner, dale og søer, der findes i landet, og du kan udforske det unikke dyreliv på hvalsafari eller fugletur. Island kan sagtens opleves på egen hånd via en kør-selv ferie, hvor programmet naturligvis sammensættes efter egne ønsker. Du kan dog få ganske meget ud af din ferie, hvis du vælger en ferieløsning med en guidet grupperejse. Programmet er her præcist tilrettelagt, således at du og de andre rejsende får mest muligt ud af jeres ophold. Samtidig danner de mange og forbløffende oplevelser, som I deler med hinanden, en solid baggrund for begyndelsen på mange gode venskaber. Bor du i Danmark, og lyder ferien måske som noget for dig, kan du læse mere om grupperejser til Island her.

 

Islandsk geografi, natur og kultur

Størstedelen af de islandske indbyggere bor langs kysterne, da det centrale Island mere eller mindre er dækket af ørkenlandskab og kun er besøgsvenligt få måneder om året. Det nordlige Island karakteriseres som værende ganske frodigt, og det er her, at I finder de dybe fjorde og de grønne enge. Den sydlige del af Island er i højere grad kendetegnet ved store åbne vidder og sandsletter. Her findes den berømte vulkan, Hekla, samt Islands største gletsjer, Vatnajökull. De smukke Vestmanna øer er ligeledes at finde sydpå. Islands hovedstad er Reykjavik, og byen rummer lidt under halvdelen af alle beboere. På trods af den beskedne størrelse sammenlignet med andre hovedstæder, har byen et kulturliv, som fuldt ud svarer til en moderne storby. Reykjavik har noget for alle, om det så er museer, udstillinger, shopping, cafeer, barer eller aftener ude i byen, som man søger efter.