Læs her hvordan du kan undgå vinterdepression

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Vintermånederne er kendetegnet ved, at det er koldt udenfor, at dagene er kortere, og at det altid er mørkt. Det har den betydning, at rigtig mange danskere oplever, at de er ekstratrætte om vinteren, og at de desuden mangler energi til at kunne klare alle hverdagens gøremål. Når man først er blevet ramt af denne følelse, kan det være rigtig svært at hive sig selv op igen, og mange mennesker vælger ligefrem ikke at gøre noget ved det. Det er bestemt ikke en holdbar løsning, da der faktisk er rigtig mange ting, du selv kan gøre, såfremt du ønsker at undgå at blive ramt af vinterdepression. Du vil her i artiklen blive præsenteret for et par gode råd.

Sørg for at få masser af lys – det gør dig mere glad 

Først og fremmest er det vigtigt, at man sørger for at få noget lys, da det generelt set vil gøre dig meget gladere, og herudover vil det gøre dig mere energisk. Det handler således om, at man sørger for at tilbringe så mange timer udenfor som overhovedet muligt, mens det er lyst. Det kan naturligvis godt gå hen og blive en smule problematisk – især hvis du arbejder i al den tid, solen er fremme – og i så fald kan du vælge at købe en lysterapilampe. Her kan du enten vælge en lampe med blåt lys eller med kraftigt hvidt lys, og flere undersøgelser viser, at lysterapi har en positiv effektivt. Du vil således hurtigt kunne opleve en stor forbedring ved enten at sidde og arbejde eller læse ved din lysterapilampe i blot en halv time hver eneste dag. Det er dog vigtigt i forbindelse med dette at nævne, at du skal investere i en lampe, der giver lys på 10.000 lux, og at en ganske almindelig dagslyspære derfor ikke vil have samme positive effekt.

Vink farvel til vinterdepressionen med en skiferie eller en rejse sydpå

En anden måde at få lys på er naturligvis ved at tage en tur sydpå. Det kræver godt nok, at man har mulighed for at tage fri fra arbejdet, og at man desuden har pengene til det, men en rejse sydpå vil uden tvivl kunne være en rigtig god hjælp mod vinterdepression. Det skal dog nævnes, at en skiferie til eksempelvis Frankrig eller Østrig også vil kunne hjælpe, da man her er ude i rigtig mange timer i løbet af en dag, og herudover får du også masser af lys på en skiferie pga. den hvide sne.

Har du ikke overskuddet til at planlægge en sådan rejse, findes der heldigvis flere rejsebureauer på nettet, som sammensætter luksusrejser designet til lige netop dine ønsker og behov. De sørger således for at planlægge hver eneste lille detalje for dig, så alt, du skal bekymre dig om, er at pakke din kuffert – find en letvægtskuffert her. Du kan eksempelvis vælge at besøge www.bellavista.dk, som designer unikke rejser i særklasse, så du er sikret en oplevelse, du sent vil glemme. Efter en sådan tur vil du med garanti vende hjem med fornyet energi.