Lær at tage gode feriebilleder

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Når man er på ferie, får man hele tiden nye oplevelser og indtryk, som man gerne vil huske. Det giver anledning til at tage en masse billeder, men hvordan opnår man gode billeder? Du behøver ikke et specielt kamera eller noget særligt udstyr. Du kan sagtens bruge din telefon eller dit gamle kamera. Derudover kræver det heller ikke et særlig talent, men blot lidt øvelse og nogle få tips.

Tips og tricks til at tage billeder

Først og fremmest skal du passe på med at bruge blitz, hvis ikke du er klar over, hvordan det præcist fungerer. Derudover bliver dine billeder bedst, hvis der ikke er alt for meget lys. Når du er på ferie, er der stor sandsynlighed for, at der er meget lys, og det er derfor en god ide at tage billeder om formiddagen og eftermiddagen. Ferier er ofte lig med smukke og naturskønne landskaber, som man gerne vil fange i linsen. Her er det vigtigt at holde horisontlinjen lige, hvis billederne skal blive ligeså smukke som landskabet. Prøv også at eksperimenter med mennesker på landskabsbillederne – det gør dem sjovere og mere livagtige. Bevæg dig nogle gange helt tæt på motivet, da det giver flotte og nærværende billeder. Drop selfies og de opstillede familieportrætter foran en seværdighed. Gå i stedet på opdagelse i områderne og tag stemningsbilleder af lokalbefolkningen, skøre huse eller en sjov aktivitet. Det kræver en vis portion tålmodighed at tage gode billeder. Lad vær med at stress, men prøv dig frem fra forskellige vinkler. Hellere et billede for meget end et billede for lidt.

Saml de bedste billeder i en fotobog

Hvis du har tid og lyst, kan du undervejs sortere dine billeder på din ferie. Det er ofte sjovere, når man er i det, end når man kommer hjem. Nogle gange får man heller ikke kigget tilbage på alle de billeder, man har taget. Derfor er det en god ide at samle de bedste feriebilleder i en fotobog, så man nemt og hurtigt kan se tilbage på sine minder og nyde sine flotte billeder.