Koh Lipe – et Thailandsk paradis

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Øen der er skyld i at jeg sidste år blev nyforelsket i Thailand.

Når man ser hvordan Thailand har udviklet sig, bare de 10 år jeg efterhånden er kommet i landet, så var det en fornøjelse at ankomme til Koh Lipe.

Her er endnu ikke enorme hoteller, og den thailandske stemning er bevaret. Walking street midt på øen, har boder med pandekager, fruitshakes og stegte nudler, sjove souvenir butikker, massageklinikker osv. På den gode og hyggelige måde – og som jeg husker Koh Phi Phi inden Tsunamien. Strandende er helt fantastiske. Min favorit er klart sunrise beach. Både pga den rolige stemningen, det krystalklare vand – men også fordi du kan tage maske og snorkel på, og svømme ud og kigge på koraller og fisk lige fra stranden af. Det er ikke mange steder i Thailand du har denne mulighed.

Vi boede det sejeste sted, desværre ikke børnevenligt. Det hedder Cast Away Resort, stemningen er ung og afslappet, men det er de skønne bungalows, der gør dette sted helt unikt. De er bygget i to etager, og har ikke aircon, men til gengæld den fedeste udsigt at vågne op til, hvis du booker en beachfront bungalow.

Den lange og bredde Pattaya beach, har mange strandbarer, der dækker op til afslapning og drinks på stranden ved solnedgang. Her er flere hoteller og restauranter end ved Sunrise Beach, og derved også flere mennesker.

En lille landsby er der også på øen, og skolebørn i uniformer får undervisning på den lille skole, eller render rundt i skolegården og leger.

I det hele taget er stemningen bare lækker og ikke ”charter-præget”, som den kan være andre steder i Thailand.

Der er en masse små øer i havet omkring Koh Lipe, og en masse uberørte strande at besøge på dagsudflugter med en longtailbåd. Dykning og snorkling er noget af det fineste i Thailand.

Det kan godt være at transporten til Koh Lipe, og de omkringliggende øer, er lidt lang og besværlig, men det gør jo heldigvis at udviklingen, i denne sydligste del af Thailand, ikke går lige så hurtigt, som i andre dele af landet.

Færge og speedbåd går ind til fastlandet. Speedbåd tog 1.5 time, og så kan du tilkøbe transport til den lille lufthavn Hat Yai, ca 1.5 time i minibus. Flere lavprisselskaber flyver dagligt til og fra Bangkok herfra.

Vores tur til Koh Lipe var dog fra øen Koh Lanta. Herfra sejler store speedbåde, der stopper på et par små øer på vejen. En tur der tager mellem 3 og 4 timer afhængig af hvor mange steder der skal samles mennesker op. Vi havde en fantastisk tur, men jeg har hørt fra andre, at turen kan være lidt af et mareridt, især hvis vejret ikke er helt godt.

Skynd dig at komme afsted, imens Koh Lipe stadig er det perfekte feriested i Thailand.