Info om og råd til punktfundamenter

april 28, 2021 Slået fra Af Primarejser

Hvad er et punktfundament? Man kan se punktfundamenter, som den nemme måde løsning til bygningen af et husfundament. Fundamentet hedder sådan da man i stedet for, at støbe et fundament til hele bygningen, kun laver nogle fundamentstolper og bygger huset ovenpå. Et punktfundament er altså et fundament lavet i punkter, deraf navnet.

      Der kan være mange grunde til at benytte sig af et punktfundament frem for et stort, almindeligt fundament. Først og fremmest er punktfundamentet billigere, men det er også mindre tidskrævende så din bygning kommer til at stå hurtigere færdig.

Du kan finde gode råd og informationer om punktfundamenter på byggemagasinet bygoghus.

Det gode ved punktfundamentet

Der er en masse fordele ved at benytte sig af et punktfundament frem for et randfundament. Som før nævnt er det en del billigere, end randfundamentet. Det er det fordi, at der hverken skal laves store udgravninger til fundamentet, samt der skal bruges færre penge på materialer.

      Punktfundamentet er også forholdsvis nemt at give sig i kast med, hvilket betyder, at mange vil kunne lave det selv uden hjælp fra håndværkere, hvilket også skærer prisen ned. Du sparer også en masse tid, så dit byggeri står hurtigere færdigt, og du ikke skal investere alt for meget tid i det.

       Punktfundamentet er dog ikke egnet til alle typer byggerier, så inden du går i gang skal du gøre dig nogle tanker om, hvor stort og omfattende du skal bygge. Eventuelt kan du søge om råd hos en faglært, der beskæftiger sig med fundamentarbejde. Så er du sikker på, at du ikke bygger et fundament, som dit projekt ikke kan holde til.

      Hvis du vil have flere gode råd samt tips til punktfundamenter, kan du læse mere på Bygoghus hjemmeside. Her finder du også andre tips og artikler til forskellige byggeprojekter.