Hvorfor udføre frivilligt arbejde med børn?

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Har du overvejet frivilligt arbejde med børn i udlandet, så hold dig ikke tilbage. Du vil aldrig fortryde, at du har været med til at forbedre børns livskvalitet i tredjeverdenslande. Nedenfor finder du en række gode grunde til, hvorfor du skal udføre frivilligt arbejde med børn.

Skab omsorg

Når du udfører frivilligt arbejde med børn i udlandet, gør du en kæmpe forskel for de børn, som lever under helt andre vilkår, end vi gør i Danmark. Du bliver en stor del af børnenes hverdag og er med til at forbedre deres livskvalitet. Den frivillige arbejdskraft er uundværlig i udviklingslandene. Som frivillig er du med til at skabe omsorg og tryghed hos børnene, hvilket er med til at give dem en god barndom.

Smittende livsglæde

Der findes ikke noget mere livsbekræftende end at arbejde med børn i udlandet. På trods af deres få midler, så har befolkning en fantastisk, smittende livsglæde. Det er en givende oplevelse at se, hvordan de finder fornøjelse i hverdagens små ting. Det er en vigtig læring, som man kan tage med sig videre resten af livet. 

Styrk din person

Du vil med garanti støde på en række udfordringer undervejs i det frivillige arbejde. Disse udfordringer er med til at gøre dig mentalt stærkere og mere beslutsom. Du vil få en masse erfaring og tillægge dig nye egenskaber, som du kan drage nytte af i fremtiden. Der vil være oplevelser, som sætter sig lige i hjertet, når du arbejder med børn. Det er ikke alle oplevelser, der er lige sjove, men de er med til at give dig hår på brystet og gøre dig til en stærkere person.   

Kom helt tæt på

Hvis du gerne vil helt tæt på kulturen i et andet land, så er det en god idé at vælge frivilligt arbejde. Her bliver du en integreret del af lokalbefolkningens hverdag. Du hjælper til med de daglige gøremål på skolen, i vuggestuen eller i børnehaven og oplever, hvordan livet er i en anden del af verdenen. Du lever sammen med de lokale og lærer om deres spændende historie og traditioner.   

Gør en forskel

Det er fantastisk at gøre en forskel i et barns liv. Du vil være med til at forme deres opvækst og vise dem den rette vej i livet. De tidlige år har en afgørende betydning for, hvem man er. Derfor er det vigtigt, at du er engageret og har lysten til at gøre en forskel. Hvis du går helhjertet ind i arbejdet, vil du blive beriget med så mange fantastiske og uforglemmelige oplevelser.  Du vil komme til at holde af de søde børn og knytte et tæt bånd til dem. Det gør det svært at skulle rejse hjem til Danmark igen, når den frivillige periode er slut.

Unikt fællesskab

Ud over de mange medmenneskelig kvaliteter, som du tillægger dig på en rejse med frivilligt arbejde, så vil du også blive en del af et unikt fællesskab. Du vil møde folk fra hele verdenen, som også arbejder frivilligt med børn. Sammen deler i passionen for at hjælpe og gøre en forskel i andre menneskers liv. Det gør tiden som frivillig endnu bedre og skaber grobund for livslange venskaber.