Ferieoplevelser i Danmark

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Skal du holde ferie i Danmark og savner lidt inspiration til, hvad du skal opleve? Læs med her, hvor vi har samlet lidt forskellige ferieoplevelser i Danmark.

Møntsted Kalkgruber

Møntsted kalkgruber er verdens største kalkmine. Gruberne findes vest for Viborg. Møntsted Kalkgruber er et besøg værd, fordi de mest af alt minder om en anden verden. Kalklagene er normalt noget du vil finde i 400-500 meters dybde, men så langt nede ligger de altså ikke i Møntsted.

Store og små minegange

Kalkgruberne byder på både store og små minegange. For at det ikke skal være løgn, så opbevarer Arla grubeost i gangene. Du kan eventuelt spise et stykke grubeost før eller efter besøget i kalkgruberne for at gøre oplevelsen endnu stærkere.

Mulighed for at se flagermus

Det er ikke kun ost, der ”gemmer” sig i gruberne. Også flagermus har deres base her. Flagermusene er ikke farlige. Dog kribler det stadig ned af ryggen, når du får øje på dem.

Website: http://www.monsted-kalkgruber.dk/da

Romsmagning for de voksne

Kan du godt lide rom? Vil du gerne lære at smage rom på den rigtige måde? I så fald er en romsmagning lige noget for dig. Romsmagning er en spændende ferieoplevelse for voksne, der gerne vil nyde en verdensberømt drik.

Et hyggeligt afbræk i ferien

Romsmagning betegnes af mange som et hyggeligt afbræk i ferien. Det der med at give sig tid til virkelig at smage på noget, det er noget, der kan få dig til at slappe af. Derfor anbefaler vi denne ferieoplevelse.

Vil du gerne prøve en romsmagning? Så skal du blot klikke her.

Moesgaard museet

Kan du lide historie? Hvis du kan, så er et besøg på Moesgaard museum lige noget for dig. Moesgaard Museum – lidt syd for Aarhus C – er en af Danmarks bedste ferieoplevelser for hele familien. Her kan du hurtigt bruge tre eller flere timer på at lære, studere og ikke mindst lade dig begejstre af de mange fine udstillinger.

Mange flotte udstillinger

Moesgaard Museum er især kendt for dets udstillinger. Udstillingerne er meget livagtige og indbydende, hvilket især kommer børnene til gode. Det kan hurtigt blive kedeligt at være på museum for børn, men det er bestemt ikke tilfældet på Moesgaard.

Website: http://www.moesgaardmuseum.dk/

Helikoptertur over København

Skal det være lidt vildt, så prøv en helikoptertur over København. Her er der tale om en ferieoplevelse i Danmark lidt ud over det sædvanlige. At flyve i helikopter henvender sig især til børnefamilien, der vil have en på opleveren.

En oplevelse du sent vil glemme

Folk som har prøvet en tur i helikopter over København vil sent glemme deres oplevelse. Det vil de ikke, fordi der er tale om en oplevelse, der gør indtryk. Der er noget ganske særligt ved at sidde i en helikopter alt imens landskabet folder sig ud for fødderne af dig.

Læs mere om helikoptertur over København her.