Ferie med børn – det skal i huske

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Vi er bevæget os ind i det danske forår, selvom vejret stadig lugter mest af vinter i øjeblikket. Det betyder også, at vi så småt nærmer os sommeren og ikke mindst sommerferien. Der er mange forskellige holdninger til børn og sommerferie, for mens nogen mener at det er en rigtig dårlig ide at tage helt små børn med på charterrejser, så er der mange der mener det modsatte.

Det er vigtigt at huske på, at der ikke er to børn der er ens, så hvad der fungerer perfekt i en familie, kan være et kæmpe problem i en anden. Der findes derfor heller ikke nogle klippefaste råd, der passer ind i alle familier. Vi bringer her nogle gåde til, hvordan i får den bedste ferie.

Drop de lange rejser med de mindste

Hvis man overvejer at rejse langt med børn på under 4 år, er det en rigtig god ide at overveje det en ekstra gang. Det første spørgsmål du skal stille dig selv, er om I gør det for barnets eller for jeres egen skyld. Især hvis der er tale om kør-selv-ferier, kan det blive rigtig lang tid i en bil.

Det er en god ide at vælge destinationer, hvor rejsetiden ikke er så lang, det kunne være Kreta, Mallorca eller lignende. De fleste har prøvet at sidde i et fly med nogle børn der larmer og er ulykkelige. Dette er naturligvis ikke noget, som man ønsker at udsætte sine egne børn for, og derfor kan det være en god ide at vente til de er klar, men man finder på den anden side aldrig ud af om de er klar, før man prøver.

Husk på dine børns små ben

Når man er ude og rejse, så går man ofte langt mere end man plejer. Det er godt for motionens skyld, men det kan også være hårdt for små børn, der måske ikke helt er vant til det. Her kan det være en god ide at overveje at tage en løbecykel med til de lange ture. Hvis i ikke har en i forvejen, kan de købes her. 

På den måde bliver børnene ikke så udmattet, hvilket kan spare jer for skænderier og sure børn, da udmattelse ofte fører til irritation. Det er let at medbringe dem som ekstra bagage og koster typisk ikke alverden.