Ferie gavner dit helbredet

Ferie gavner dit helbredet

juni 26, 2019 0 Af admin

De fleste af os kender følelsen af, at glæde sig enormt til ferie. Ferie giver os et afbræk fra hverdagen, og giver ydermere kroppen mulighed for, at lade op til hverdagen igen. En stor britisk undersøgelse afslører, at hele 81 procent af deltagerne havde fået det bedre mentalt, af at være på ferie. Det er derfor en god investering af din tid at tage på ferie.

Et afbræk på hverdagen

Når ferien indledes, falder kroppens niveau af stresshormoner gevaldigt. Det er et resultat af, at hjernen får en pause, og bliver frisk og klar på nye input. Dermed vil du opleve at dit humør og overskud vil stige og, at du vil blive bedre til at modstå hverdagspres.

Alt dette er bl.a. et resultat af, at blodtrykket bliver lavere, som er et resultat af ferie. Ydermere øges kvaliteten af søvn også betydeligt. Dette er blevet udledt af en undersøgelse baseret på individer, hvor den ene gruppe tog på ferie i 14 dage, hvorimod den anden halvdel blev ved skrivebordet. Herefter, blev helbredsresultaterne fra begge gruppe sammenlignet med hinanden. 

Tag på aktiv ferie

En undersøgelse foretaget af britiske Christine Webber afslørede, at de som valgte at tage på en aktiv ferie, fik løftet deres helbred betydeligt mere end hvad folk, som valgte en strandferie gjorde.

Det kan derfor være en god ide indimellem, at prioritere en aktiv ferie. Fordelen ved denne form for ferie er, at man ofte oplever en del mere end ved en strandferie. Det kan være en stor oplevelse, at se udover bjergtoppe, og suge indtrykkene til sig.

En ferie til et varmt land mindsker risici for hjerteanfald

Undersøgelsen afslørede også, at det faktum at stressniveauet sænkes gevaldigt, og at søvnkvaliteten øges når vi er på ferie, nedsætter risikoen for hjerteanfald.

Det kan derfor være en fordel, at tage sig tid til at koble af igennem livet. Det behøves ikke nødvendigvis, at være en ferie i udlandet. Det er blot nødvendigt, at slappe af og lade kroppen afstresse, da det kan have betydningen for længden af dit liv.

Sundhed

Der er næsten ikke noget værre end, at tage på ferie og ende med, at bruge flere dage på at ligge syg. Det er ikke sådan de fleste foretrækker, at tilbringe den længe ventede sommerferie.  Bliv Vaccineret og mindsk risici for, at blive alvorligt syg på ferien. De fleste læger kan oplyse hvilke vaccinationer, som du skal sørge for at få, alt afhængigt af hvilken destination du skal besøge.

Desværre er det ikke altid nok, kun at blive vaccineret, når ferien står for døren. Det er meget individuelt, hvilke slags bakterier menneskekroppen hver især kan tåle. Et godt tip til ikke, at erhverve sig en omgang madforgiftning, som kan sætte en stopper for hyggen på ferien er, at være omhyggelig ift. hvad du indtager på ferien. Det er eksempelvis en dårlig ide, at drikke vand fra vandhanen i Thailand, og spise fra et skummelt gadekøkken. Kvaliteten på maden er ikke altid lige så høj, som på maden tilberedt i dit hjemmekøkken fra Køkken24.