Dette skal du vide om fornyelse af pas

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Hvis du inden længe skal ud og rejse, så er der rigtigt mange ting, som du skal have styr på, inden turen går afsted. Blandt andet skal du have styr på alle dine biletter, du skal have pakket og vide, hvad du skal lave, når du ankommer til din destination. Men en ting, som også er rigtig vigtigt, er naturligvis, at du skal have styr på at pakke dit pas, og dertil er det nødvendigt at tjekke, hvorvidt passet stadigvæk er gyldigt. Et pas har nemlig en begrænset løbetid, hvilket vil sige, at du skal have dit pas fornyet inden for få år, for uanset om du blot skal til Norge, Sverige eller Tyskland, er det påkrævet, at du kan fremvise et gyldigt pas.

 

Hvordan fornyer du dit pas?

Når du skal have fornyet dit pas, skal du kontakte Borgerservice, som står for at skulle bestille dit pas til dig, hvorefter du senere kan afhente det samme sted. Det du blot skal huske er, at du skal have bestilt en tid til at få fornyet sit pas, selvom det ikke er i alle kommuner, hvor det er sådan.

For at få fornyet dit pas skal du sørge for at medbringe dit seneste pas eller en dåbs-/navneattest samt et vellignende foto af dig. Find ud af mere om fornyelse af pas på nettet.

 

Husk at ændre biletterne

I tilfælde af at du opdager, at du pas er ved at udløbe, lige inden du skal afsted på ferie, så skal du huske at få ændret på dine flybilletter. For at bestille flybilletter udfylder du nemlig dit pasnummer, som altså bliver ændret i forbindelse med, at du får leveret et nyt pas. Hvis ikke du får ændret pasnummeret på din billet, risikerer du faktisk at din flybillet vil være ugyldig, hvilket er grunden til, at det er meget vigtigt at have styr på i forbindelse med rejsen.