De mange fordele ved at rejse til Sri Lanka

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Sri Lanka ligger sydøst for Indien i den sydlige del af Asien. Staten består af en større ø samt omkringliggende mindreøer. Der er mange fordele ved at rejse til Sri Lanka, ikke alene er det gode vejr et trækplaster, men staten byder også på et væld af oplevelser, som er meget anderledes fra, hvad man ellers kan opleve i den vestlige verden.

Klimaet på Sri Lanka

For at nærstudere temperaturerne på Sri Lanka lidt nærmere kan du besøge sri-lanka.dk og læse mere om vejret. Klimaet på Sri Lanka er tropisk, og vejret er altid godt, hvis man hører til den gruppe af mennesker, der sætter pris på sol og høje temperaturer. Gennemsnitstemperaturen året rundt ligger på mellem 28-31 grader. Ikke alene er temperaturerne høje på Sri Lanka, men de er tilmed til at holde ud. De overstiger sjældent 32 grader, og kommer heller ikke under 22 grader. Det skal dog bemærkes, at landet er præget af Monsun sæsoner, som er regnperioder. De ligger fra maj til august og igen fra oktober til januar. Dette tager en stor del af året, men du kan rejse afsted i forhold til hvornår det er, og monsunsæsonen kommer ikke i begge dele af øen på samme tid.

Tag til Sri Lanka mens vejret er koldt i Danmark

Det allerbedste ved det gode vejr på Sri Lanka er, at du kan rejse dertil, mens det er dårligt vejr i Danmark i vinterhalvåret. Du kan også sagtens tage til Sri Lanka om sommeren, men du udvider din egensommerperiode ved at rejse dertil om vinteren. På denne måde kan du få et break væk fra kulde og regn til mere solrige himmelstrøg og varme.

Mange ting at se og opleve på Sri Lanka

Den midterste del af øens sydlige halvdel er præget af bjerge, og kaldes for højlandet. Resten af øen er stort set flad, og kaldes for lavlandet. Du kan gå på oplevelse i hele landet og se og opleve den imponerendenatur. Du kan fx besøge Yala Nationalpark, hvor der arrangeres ture til. Sri Lanka er ligeledes præget af en række flotte templer, der også er et besøgværd. Templerne er flotte at se, og fortæller noget om øens historie og kultur.

Da Sri Lanka er en ø, er der naturligvis også masser af strande at besøge. Her kan man både bade, surfe, snorkle, dykke og gå tage på hvalsafari.

Foruden de nævnte oplevelser kan du ligeledes besøge de gamle byer og få Sri Lankas kultur ind under huden. Kom tæt på lokalbefolkningen og nyd stemningen i de hyggelige, gamle, autentiske gader.

Før du rejser

Inden du rejser på ferie til Sri Lanka, skal du huske visum. Du kan rejse dertil med et almindeligt ETA turistvisum, som du kan ansøge om online. Det er nemt og ligetil at udfylde ansøgningen, og du får hurtigt svar. Turistvisummet har en varighed på 30 dage. Foruden turistvisum skal du huske på, at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over datoen for indrejse.