5 ting at huske, inden du rejser

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Uanset om du skal på en længerevarende rejse til Indonesien, om du skal tilbringe julen på en strand i Thailand, eller om du skal på en uges ferie til Grækenland, er der en række ting, du skal huske, inden du rejser. I denne artikel har vi i samarbejde med Yaneeda samlet de fem vigtigste ting, du skal huske, inden du rejser.

Rejseforsikring er altafgørende

En rejseforsikring er en af de vigtigste ting at få styr på, før man skal ud at rejse, da den er påkrævet, når man rejser i udlandet. Det er altafgørende, at man laver en rejseforsikring, fordi den sikrer dig hjælp under rejsen, hvis du får brug for dette. Den mindsker risikoen for, at du skal betale dyre domme for problemer, der eventuelt opstår under din rejse.

Rejsevaccinationer og stivkrampevaccination

Udover rejseforsikring er vaccinationer også vigtige at huske, inden man rejser. Det er meget vigtigt, at du har de nødvendige vaccinationer, fordi det sikrer dig mod alvorlige sygdomme og bakterier, vi ikke er vant til i Danmark. Det er forskelligt fra land til land, hvilke vaccinationer man skal have. Derfor bør man altid konsultere sin læge og høre, hvad der er nødvendigt for den givne rejsedestination. Du kan læse mere om rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut. Har du ikke en gyldig stivkrampevaccination, skal du også have denne, inden du tager af sted.

Er dit pas gyldigt?

Det er vigtigt, at dit pas er gyldigt, når du skal ud at rejse, da du skal bruge det som legitimation. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt seks måneder før afgang, hvorfor du bør være ude i god tid. Er dit pas ikke gyldigt, skal du henvende dig på det lokale Borgerservice for at få det fornyet. Du kan læse mere om, og hvordan du får det fornyet på Borger.dk.

Hvor meget må du have med?

Hvis du skal ud at rejse med fly eller anden transport, er det vigtigt at undersøge, hvor meget du må have med, så du ikke kommer til at stå i en situation, hvor du er nødsaget til at skille dig af med et vist antal kilo. Dette kan du læse mere om på de enkelte flyselskabers side, men du kan også kontakte dit rejseselskab, såfremt du rejser med et sådant.

Få styr på alt med en pakkeliste

Det sidst punkt på vores liste over ting, du skal huske, inden du rejser, er at tjekke om du har pakket alt. Dette er vigtigt, da det i nogle lande kan være svært at skaffe det, man skal bruge, hvis man har glemt det. For at være sikker på at huske alt, kan du med fordel gøre brug af en pakkeliste, som du med sikkerhed let kan finde online.