4 fordele ved at rejse som ung

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Før i tiden fik unge deres dannelse ved at rejse ud i den store verden. Jeg har selv rejst jorden rundt i lige knap 2 år og min rejse rundt om i verden har givet mig en lærdom som ingen skole eller forældre havde kunnet givet mig.

Jeg har valgt, at nedskrive nogle af mine tanker om, hvordan det at rejse ændrer dig som person. For god ordens skyld, så snakker jeg ikke om en billig all-inclusive ferie, men om en rejse der strækker sig over nogle måneder, hvor du selv står for alt.

1 – Du får perspektiv

Perspektiv er noget af det vigtigste vi kan få her i verden. Jo større et perspektiv du har, jo nemmere vil livet være at gå igennem. En person der altid har boet hjemme ved mor og som aldrig har skulle klare sig selv, har et begrænset perspektiv og dermed kan små ligegyldigheder hurtigt komme til at føltes meget store. En person der rejser rundt og oplever, at selv fattige brasilianere kan være glade, får et større perspektiv. Du indser at de små bagateller der før ville have stresset dig ikke længere betyder noget.

En person der overvinder sin frygt og bungee jumper eller springer tandem ud af et fly i sydspanien vil ikke længere være lige så bange for at foretage opkald eller snakke med fremmede, for de har overkommet en frygt langt større.

2) – Du ser andre måder at leve på

I Danmark bliver vi opdraget med at et godt liv består af et hus, en bil, to børn, en hund og 8-16 jobs.

Verden er dog mere nuanceret end dette og på din rejse rundt i verden vil du opleve mennesker der lever på en helt anden måde. Du vil indse at der er flere måder at leve på og ikke mindst, at det ikke er de ydre omstændigheder der diktere, hvorvidt du er lykkelig eller ej. Alle mennesker, fra de fattigste sydamerikaner til de rigeste amerikanere, kan være lykkelige på trods af deres mangel eller overflod af ydre stimulanser.

3) – Du lærer at at alle mennesker er ens og at verden ikke er så farlig igen.

Med alt det had der er i verden, er det svært ikke at blive påvirket og dermed se ned på en bestemt gruppe af mennesker. Når du rejser oplever du, at mennesker er søde og rare, også selvom de har en anden hudfarve eller religion end dig.

Vores erfaring er faktisk, at Danmark er et af de værste steder når det kommer til fjendskhed mellem mennesker. I lande som Canada, Mexico eller den Dominikanske Republik er folk som udgangspunkt væsentligt høfligere mod fremmede end vi er i Danmark.

Selvfølgelig vil du møde tosser. Vi var selv tæt på at blive røvet i Caribien, vi har set en mand blive stukket ned lige foran vores soveværelsesvindue i Canada, men vi har også været i København under terrorangrebet nogle år tilbage.

Faktum er at der er tossede mennesker overalt, men der er heldigvis langt flere søde og rare mennesker der vil hjælpe dig. Da vi stak af fra en kriminel på en Caribisk ø blev vi hjulpet af mere end 7 tilfældige trafikanter der stoppede deres biler for at komme ud og hjælpe os. Der var endda en post-ansat der forlod hendes butik, for at komme os til undsætning. Hvor mange ville have hjulpet dig i Danmark, hvis du var på flugt fra en tosse?

4) Du vil lære at tage ansvar for dig selv og dermed vokse mere end nogensinde før

Når du rejser rundt alene eller med en ven/kæreste, så er der ikke nogen kære mor, onkel eller nabo der kan hjælpe dig med dine problemer. Du er nødt til selv at håndtere, hvad der kommer i din retning.

Det kan være skrækindjagende, men jo flere problemer du har, jo mere vil du vokse som person. Du vil lære at kommunikere med fremmede trods sprogbarrierer, du vil lære at tage ansvar for, hvad der sker i dit liv og du vil komme tættere på dig selv end du nogensinde har været før. Du lærer at stå på dine egne fødder og du lærer at følge din intuition og dit hjerte.