3 gode tips til din safari rejse

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

At tage på safari er en helt unik oplevelse og en meget givende type ferie. Her får du indblik i og kommer tæt på lande, som man ellers måske ikke lige ville komme forbi, og den helt enestående mulighed for at se The Big Five – løve, næsehorn, leopard, elefant og bøffel, i sine naturlige omgivelser. På swahili betyder safari ‘rejse’ eller ‘tur’, og man må sige, at en safari er en rejse ud over det sædvanlige!
Men hvordan skan man lige begynde at planlægge sin safaritur og hvor skal man tage hen? Her på siden kommer vi med tre gode tips til din store safari.

Bestig Kilimanjaro i forbindelse med din safari

Kilimanjaro er verdens højeste, fritstående bjerg beliggende i Tanzania, og det er umådeligt smukt. Udover dette majestætiske bjerg byder Tanzania også på fire nationalparker, som har nogle af de bedste safariture, nemlig Serengeri, Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire. Så skal din safarirejse inkludere Tanzania? Se her for gode, kombinerede rejser.
Det er vigtigt at være i god fysisk form, for at kunne bestige bjerget. Med god fysisk form menes der her, at man eksempelvis kan løbe i 30 minutter uden at få problemer med vejrtrækningen.
Mens man bestiger bjerget kommer man igennem flere forskellige klimaer pga. højdeforskellen. Ved bunden er der ækvatorialt klima med de gennemsnitlige 30 grader, og på vej opad skal man igennem en tropisk skov, hvor der er mulighed for regn. Når man når til toppen, ligger der permanent sne, og der kan være ned til -25 grader. Derfor er det vigtigt at have pakket tasken med tøj til alt slags vejr.

Husk vacciner

Man skal altid have et par vacciner inden man skal en tur til et afrikansk land. Det er altid en god idé at konsultere sin læge og undersøge hvad Statens Serum Institut foreslår af vacciner. Det er også smart at være ude i god tid, da man skal have nogle vacciner et stykke tid i forvejen, og så revaccineres for at vaccinen kan holde i mange år – hvilket jo er en god idé, hvis man er lidt af en globetrotter. I Afrika findes der også malariamyg, og dem kan man beskytte sig mod med myggespray, og ved lange bukser og lange ærmer. Dog behøves du kan at have denne beklædning på omkring skumringstid og efter solen er gået ned, da det er her myggen er aktiv.

Lag-på-lag tøj

Da temperaturerne svinger meget i løbet af dagen, er det god idé at have tøj på, som man let kan tage af og på. Det inkluderer eksempelvis et tørklæde, som er en nem måde at varme sig lidt ved, og som samtidig dækker for den brændende sol. Om aftenen er det rart at have langærmet bluser og lange bukser på, da insekterne er mere aktive her.
Tager du til én af de ovennævnte nationalparker, er det en god idé at gå uden om mørke, og stærke farver. Her lever tsetsefluerne, som overfører parasitter, nemlig, og de tiltrækkes af disse farver, især blå og grøn.