3 forslag til skiferiedestinationer

juli 3, 2019 Slået fra Af admin

Tiden nærmer sig, hvor det er blevet tid til at planlægge den årlige skitur. Hvor skal turen går hen af i år og hvor lang tid skal det være?

Der er mange detaljer, der skal på plads, før turen er planlagt til fulde. Her i artiklen vil vi give dig inspiration til steder, der kan være interessante for årets skiferie. Vi tager hensyn til transportmuligheder, sværhedsgrader, atmosfære m.m.

Østrig – Danskernes favorit

image00

Østrig er kendt for at være Danskernes favorit, når det kommer til steder at stå på ski. I Østrig kan du finde en bred vifte af forskellige områder og destinationer, som tilbyder hvert sit eventyr.

Du kan bl.a. besøge steder som:

  • Wagrain
  • Schladming
  • Zell am See
  • Bad Gastein
  • Maria Alm
  • … og flere

Det er absolut ikke uden grund, at Østrig er blevet det mest populære valg. Du kommer til at opleve en storslået natur og pister i højeste kvalitet. Der er taget hensyn til helt grønne begyndere med skiskoler og helt til meget erfarne skiløbere, som er på udkig efter de svære sorte pister og off-piste muligheder.

Vælger du en skiferie til Østrig, har du mulighed for at rejse med bus, fly eller køre i bil selv. Der er naturligvis fordele og ulemper ved alle de tre valg. Eftersom det er blevet meget populært at rejse og flere end nogensinde drager på skiferie i Østrig, er flybilletter blevet betydeligt billigere. Her er det jo typisk fordelagtigt at flyve til Østrig, så du hurtigere kan komme på skiene og i gang på pisterne.

I forhold til skiferie for familien, er der også store fordele ved at tage til Østrig. Alle destinationer har tilknyttede guides, som står for ugentlige og daglige aktiviteter for børn og unge. Derudover har de også et væld af børnevenlige pister.

Norge – verdensklasse faciliteter og aktiviteter

image02

Norge er et – ofte – glemt land, når det kommer til skirejser. De fleste vælger enten mellem Østrig, Tyskland eller Italien. Dog er det ærgerligt, at Norge ofte ryger i glemmebogen, når årets skitur skal planlægges.

Fordelen ved at tage til Norge fra Danmark er, at det ikke tager mere end 3 timer på færgen, før du står på norsk jord. Herefter er det blot en køretur væk, før du står med ski og sne under dig.

Fordelen ved at tage på skiferie i Norge er, at der – på de forskellige destinationer – er stor fokus på, at der er muligheder for at stå på ski for alle. Det betyder en stor variation mellem pister i alle sværhedsgrader – lige fra helt grønne skiløbere til besværlige og kringlede sorte pister, hvor kun eliten kan følge med.

Derudover er det naturligvis også værd at nævne, at Norges natur er perfekt til at stå på ski. De fleste destinationer har snegaranti og sneen er stort set altid i bedste stand – hvilket betyder en mere nydelig og spændende skitur for dig.

Hvis det kniber lidt med budgettet, er der også en fordel i, at Norges nordlige beliggenhed gør, at der typisk er sne i bjergene helt fra november og til maj. Det er altså en betydelig længere skisæson, end du f.eks. kan finde i Østrig. Det betyder bl.a., at du ikke har behov for at rejse i skolernes ferie, hvilket giver betydeligt lavere udgifter til turen.

Læs mere om skiferie i Norge her

Sverige – perfekte forhold til alle sværhedsgrader

image01

Når du tager på skiferie i Sverige, er det typisk i egen bil eller bus. Heldigvis ligger Sverige ikke særlig langt væk fra Danmark og har derfor en forholdsvis kort rejsetid.

Sverige tilbyder perfekte forhold til alle sværhedsgrader. Du finder de helt lette pister til grønne skiløbere og helt til svære sorte pister.

Hvis du er på udkig efter en skiferie for hele familien, er det oplagt at tage til Sverige. Her går de meget op i, at der er noget at lave for de helt unge, hvis det ikke er skiløb og snowboard, der giver den største glæde på turen.

Læs mere om skiferie i Sverige her